Ook fashion wint bij Kunstbende 2014

Kunstbende finaleZaterdag 3 mei 2014 werd het dak van de Melkweg eraf geblazen door jong talent. De 24e finale van Kunstbende werd op indrukwekkende wijze in de Amsterdamse popzaal afgesloten. 178 jongeren streden om de prijzen in de categorieën Dans, DJ, Expo, Film & Animatie, Muziek, Taal, Theater & Performance, én Fashion. Na een lang beraad heeft de vakjury de winnaars gekozen. Zij gaan naar huis met de felbegeerde Spotlight en tassen vol stimuleringsprijzen. Veel juryleden vonden het niveau van de finalisten hoog. Juryvoorzitter Taal Philip Huff zei: ‘Het was meer Kunst dan Bende!’

Thema WORDT VERVOLGD
De afgelopen maanden zijn tijdens de voorrondes door het hele land uit ruim 3500 inschrijvingen 92 acts geselecteerd. Het thema was WORDT VERVOLGD. Opvallend veel finalisten interpreteerden dit thema op maatschappijkritische of politieke wijze. Ze kozen voor zware thema’s, zoals vervolging, oorlog, dood en verdriet.

De fashion-winnaars van Kunstbende 2014 zijn:
1e prijs Fashion: Eva Vrolijk, Overijssel
2e prijs Fashion: Malu, Amsterdam
3e prijs Fashion: Lotte Ooms, Noord-Brabant
CosmoGIRL! Fashion Publieksprijs: We heart fashion, Limburg

Foto (c) René Castelijn

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Norman van den Wildenberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*