Viktor&Rolf one of the nominees Dutch Design Awards 2014

VkAziz Bekkaoui, Lernert & Sander en Viktor&Rolf zijn de drie kanshebbers in de categorie Fashion van Dutch Design Awards (DDA). Een commissie van onafhankelijke experts maakte deze selectie. DDA reikt prijzen uit in zes categorieën, er zijn 25 finalisten. De winnaars worden op zaterdag 18 oktober bekendgemaakt tijdens Dutch Design Week.

Ontwikkelingen

Naar het oordeel van de commissie onderscheiden Nederlandse modeontwerpers zich met name door ideeën en concepten die sterk genoeg zijn om het seizoen te overstijgen, zonder daarbij de mogelijkheden van de markt uit het oog te verliezen. Als geen ander zijn ze in staat om conventionele opvattingen over schoonheid en smaak te veranderen. ‘Images Rule’ van Aziz Bekkaoui, ‘Last Season’ van Lernert & Sander en de ‘Haute Couture-najaarscollectie 2013’ van Viktor&Rolf zijn daar volgens de commissie de beste voorbeelden van.

Shortlist

De commissie van DDA, dat jaarlijks het beste op het gebied van Nederlandse vormgeving toont en beloont, kwam tot deze shortlist na beoordeling van in totaal ruim 250 aanmeldingen. Een internationale vakjury wijst de winnaar aan in elk van de 6 categorieën en reikt de prijzen uit tijdens Dutch Design Week. Het werk van alle finalisten is dan te zien in een negendaagse overzichtsexpositie.

Finalisten Dutch Design Awards 2014

DDA reikt dit jaar prijzen uit in de categorieën Fashion, Product, Habitat, Communication, Service & Systems en Design Research. In totaal bestaat de shortlist uit 25 genomineerden (zie bijlage). Kijk voor de toelichting van de commissies en meer informatie op: www.dutchdesignawards.nl 

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Marie- Louise Reichenbach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*