Kritiek op Primark door slank etalagepop

PopEen kritische shopper bezorgde budgetketen Primark rode wangen door een foto van een etalagepop met uitstekende ribben te tweeten. De keten beloofde de kwestie te bekijken.

Fraser, fitnessinstructrice, fotografeerde de pop in een etalage in Glasgow. Door de broek en het bikinitopje zijn de uitstekende ribben en ingevallen buik duidelijk zichtbaar. ‘Beste Primark, is het echt nodig dat deze poppen uitstekende ribben hebben?’, tweette Fraser bij de foto. ‘En voor er iemand zegt dat ik het op magere mensen gemunt heb: dat is niet zo. Ik zou wel liever etalagepoppen zien in verschillende maten en vormen, zodat jonge meisjes niet denken dat dit de enige aanvaardbare lichaamsvorm is’.

Fraser kreeg op Twitter heel wat bijval, waarop de keten reageerde. ‘Dank om onze aandacht hier op te vestigen. We spreken morgen met ons team. Kan je ons laten weten welke winkel dit was?’ De tweet van Primark zelf werd later verwijderd.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Marie- Louise Reichenbach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*