Welke designertassen zijn het meest gewild?

DesignertasEen wachtlijst voor een tas is geen garantie voor populariteit: de tassen van Hermès zijn veel minder gewild dan die van Michael Kors, Ralph Lauren of Louis Vuitton. Dat blijkt uit data van webanalist NetBase in opdracht van de bank Credit Suisse.

NetBase nam zo’n 200 Engelstalige websites, blogs en sociale platformen onder de loep en analyseerde 27 maanden lang hoeveel en in welke termen er over handtassen van bepaalde merken gesproken wordt. Zo bleek dat onder meer Hermès, Gucci en Prada veel meer negatieve commentaren kregen. Ook Marc Jacobs en Kate Spade hangen onderaan de lijst. Wel populair op het internet: de handtassen van Ralph Lauren, Louis Vuitton, Fendi en Michael Kors.

Een verklaring waarom Hermès zo laag staat in de data, is dat het merk bewust kiest voor exclusiviteit, waardoor er minder over gepraat wordt op het internet. Bovendien zijn de mensen die het op internetfora en sociale media hebben over handtassen niet noodzakelijk de mensen die deze -in het geval van Hermès zeer dure- tassen kopen.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Marie- Louise Reichenbach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*