Met een dekentje over ons heen over straat

DekentjeKrijgt nu al de prijs voor de gezelligste herfstmodetrend: het dekentje of de ‘blankoat’. Sinds Burberry, Chloé, Prabal Gurung en DKNY hun modellen in februari de catwalk op stuurden met een oversizede plaid om de ranke schouders, doen dekentjes het erg goed in modeland. Sterren als Kate Moss en Olivia Palermo duffelden zich meteen modebewust in en wij kunnen niet wachten om hun voorbeeld te volgen. Is het al herfst?

Het waren vooral Christopher Baileys poncho’s die de dekentjestrend hebben gezet. De designer van Burberry drapeerde een geruiten dekentje om de schouders van supermodellen als Cara Delevingne, Suki Waterhouse en Jourdan Dunn. Geen schreeuwerig it-piece, maar een simpel, klassiek design met ingetogen kleurenpalet. Helemaal in lijn met de jarenlange erfenis van het huis Burberry, dat al sinds de late jaren 1880 capes produceert. En toch ging de modewereld collectief door het dak, vermoedelijk door één slim detail: elk bij Burberry besteld dekentje wordt voorzien van je initialen. Een beetje fashionista valt voor minder in katzwijm.

De highstreet volgt (uiteraard)
Moet je een echte Burberry-plaid omslaan om ‘in’ te zijn? Neen. De meeste highstreetketens (denk: Zara, Asos en Topshop) hebben dekentjes in hun herfstcollectie die vriendelijker geprijsd zijn dan het trendsettende origineel (meer dan 1.100 euro, jawel). Een uitstapje naar de nachtwinkel in je tv-dekentje is dan weer niet de bedoeling. Volgens modeblad Vogue kijk je bij het shoppen van een dekenjas uit naar een cape in een mooi materiaal (hun suggestie: een mix van kasjmier en zijde) die elegant om de schouders gedrapeerd kan worden. Nog een tip: met een plaid ga je voor chic, niet voor slonzig. Hou de rest van je outfit dus sober en strak.

 

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Marie- Louise Reichenbach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*