Chips met een koffie smaakje…

LaysIn de Verenigde Staten zoeken creatievelingen, net als bij ons, elk jaar naar vernieuwende smaken voor een zakje Lay’s-chips. De wedstrijd ‘Do Us a Flavor’ zit momenteel in haar laatste fase en een van de snacks smaakt naar cappucino.

De koffiechips moeten het opnemen tegen drie andere smaakjes die de finale haalden: Cheddar Bacon Mac & Cheese, Wavy Mango Salsa en Kettle Cooked Wasabi Ginger. De vier nieuwe producten zijn vanaf eind juli verkrijgbaar in de Amerikaanse supermarkten en vervolgens kunnen consumenten op hun favoriet stemmen. Op 18 oktober wordt de winnende smaak verkozen. Deze wordt gedurende een jaar op grote schaal geproduceerd met het label ‘limited edition’. De bedenker van het populairste smaakje, wint 1 miljoen dollar of krijgt één procent van de verkoopopbrengst.

Ondanks de koffiesmaak, zit er niet echt koffie of cafeïne in de snack. Frito-Lay, het bedrijf dat de chips maakt, haalde vorig jaar het cafeïnehoudende tussendoortje Cracker Jack uit de rekken nadat de Food and Drug Administration haar bezorgdheid uitte over de gezondheidsrisico’s van cafeïne.

 

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Marie- Louise Reichenbach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*