Review: deodoranten die geen witte waas achterlaten

Aan reclameslogans geen gebrek, maar welke deodorant maakt zijn belofte waar en laat geen strepen achter op zwart?

Dove Invisible Dry, €3,85 

Deze deodorant belooft niet alleen geen sporen na te laten op zwart, maar om onzichtbaar te blijven op elke kleur. Hij laat een dun laagje achter, dat niet verhardt tot een poeder dat gewoonlijk voor de strepen zorgt. Op zwart zit je dus safe met deze deodorant. Toch kan hij niet vermijden dat er op het einde van de dag wat gezweet wordt. En zweet veroorzaakt vlekken op lichte kleuren, met of zonder deo.

Score: 4/5

Garnier Invisicalm 28h, €3,45

Deze deodorant belooft geen witte strepen na te laten en de gevoelige huid te kalmeren na een scheerbeurt. Helaas wordt maar één belofte ook effectief ingelost. Van irritatie na het scheren is geen sprake. De huid is zijdeglad en gehydrateerd zonder dat de oksels vochtig aanvoelen. Maar daar stopt het ook meteen. De deodorant vormt geen goed huwelijk met donkere kleding en als je witte strepen op je favoriete feestkleding wil voorkomen, gebruik je hem niet beter tijdens je avondje uit.

Score: 2/5

Nivea Invisble for Black & White, €3,99

Deze deodorant belooft heel wat: hij zou geen witte sporen nalaten op zwarte kleding, gele vlekken op witte kleding voorkomen én 48 uur beschermen tegen transpiratie.Drie beloftes? Deze deodorant heeft te veel hooi op zijn vork genomen. Hij liet dan wel geen vlekken na op mijn zwarte jurk, op mijn witte vest kan je toch enkele gele kringen ontdekken. Na een hele namiddag werken, had ik het gevoel dat mijn deodorant het liet afweten. 48 uur lijkt me dan ook te veel van het goede.

Score:3,5/5

 

Bourjouis Anti-witte strepen, €5,49

Leuk puntje voor deze deo: de verpakking ziet er zodanig leuk uit dat ik hem zonder schaamte tussen de parfumflesjes durf zetten. maar wat echt telt, is dat hij -opgelet: na goed schudden! – geen strepen nalaat. Het nadeel is dat deze deodorant een zeer zware, geparfumeerde geur heeft, waar niet iedereen voorstander van is.

Score: 3/5

 

 

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Marie- Louise Reichenbach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*