Personal Fit als Levenswerk

Personal fit deskAl ruim 11 jaar is Carl van der Putten bezig om de perfect passende schoenen en laarzen te realiseren voor de consument middels een eenvoudig uit te voeren “confectie systeem”. Zijn familie doet dat al ruim 93 jaar. In 1921 begon zijn grootvader Johannes Willemszoon, samen met zijn neef Johannes Franszoon, met het maken van maatschoenen. Vandaar de naam JJ. Ruim 90 jaar later keert zijn kleinzoon terug naar de roots van maatwerk, maar dan in een nieuw jasje. Het Personal Fit™ Concept ziet het licht. Om het Personal Fit concept™ te verwezenlijken heeft hij in 2012 de Personal Fit Code™ ontwikkeld. Met dit unieke maatsysteem worden drie cruciale punten opgemeten om zo de perfect passende schoen of laars te vinden.

De Personal Fit Code™ is een uniek maatsysteem ontwikkeld door JJ Footwear. De drie cruciale meetpunten die worden opgemeten betreffen de voetlengte, de voorvoet omvang en de omvang van de kuit. Met de uitkomsten van de afmetingen wordt de Personal Fit Code™ bepaald. Met deze code kan de consument de perfect passende JJ Footwear schoenen en laarzen vinden.

Doormiddel van de maattabellen, de JJ Footwear website of de JJ Footwear-App kan de consument hun Personal Fit CodeTM bepalen. Door middel van deze code is het mogelijk om razendsnel de perfect passende voorraad van JJ Footwear te zien.

JJ Footwear weet dat iedere vrouw uniek is. Uit eigen onderzoek is gebleken dat maar liefst 70% van de Europese vrouwen vindt dat ze moeilijke voeten of benen heeft en daardoor problemen bij het aanschaffen van schoenen. Bij laarzen is het vaak dat de laars niet aansluit aan de kuit, of juist te smal is. Ook zijn schoenen vaak te smal of te breed. Maar dat zijn problemen die vanaf nu tot de verleden tijd horen.

Als pasvormspecialist produceert JJ Footwear schoenen niet alleen op verschillende schoenmaten, maar ook op verschillende schachtwijdtes en voetbreedtes. Schoenmaten gaan vanaf maat 36 t/m maat 44 en de schachtwijdtes gaan vanaf de omtrek van 30 centimeter t/m een omtrek van ruim 60 centimeter. Voor de voetbreedte beschikt JJ Footwear ook over de smalle, de normale, maar ook brede en extra brede leesten. De volledige JJ Footwear collectie is uitgerust met flexibele, antislip zolen en verwisselbare voetbedden. De voorraad bestaat uit modieuze laarzen, enkellaarsjes, schoenen, pumps sandalen en slippers.

De schoenen worden ontworpen en ontwikkeld in Nederland, geproduceerd in Portugal en zijn voor het grootste gedeelte gemaakt van Italiaanse leersoorten.

JJ Footwear heeft een uniek maatsysteem ontwikkeld waarin drie cruciale meetpunten worden opgemeten om zo de perfect passende schoen en laars te vinden. Dit betreft de voetlengte, de voorvoetomvang en de kuitomvang. Als deze meetpunten worden bepaald met de maattabbel van JJ Footwear, en ingevoerd op de website of op de Personal Fit Desk™ dan komt er een Personal Fit Code™ uit. Met deze code kan de consument de perfect passende laars of schoen vinden.

De Personal Fit Desk™ is een logische “cross channel” ontwikkeling in “het nieuwe winkelen”. De Personal Fit Desk™ is bij introductie in November 2014 bij een kleine tachtigtal verkooppunten van JJ Footwear geplaatst. In de Personal Fit Desk™ zit een tablet ingebouwd met de unieke JJ Footwear App. Via deze applicatie kan de consument in de winkel, samen met verkoopster van de winkel, online shoppen om zo de perfect passende laars of schoen vinden. De consument moet eerst haar drie maten invullen en kan binnen één minuut de gehele collectie van JJ Footwear bekijken en online bestellen. Desgewenst kan de schoen of laars naar keuze thuis worden bezorgd.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Marie- Louise Reichenbach