Negen wereldwijd bekende schoenenontwerpers maken eigen interpretatie van Cinderella’s glazen muiltje

CinderellaTer gelegenheid van de release van Disney’s live-action film Cinderella heeft Disney Consumer Products (DCP) samengewerkt met negen wereldwijd bekende luxe designer schoenenmerken om een betoverende collectie schoenen te maken die het iconische glazen muiltje van Cinderella verbeelden. Cinderella draait vanaf 18 maart in de Nederlandse bioscopen en is geïnspireerd op het klassieke sprookje. De creaties zijn, in alfabetische volgorde, van Paul Andrew, Alexandre Birman, Rene Caovilla, Jimmy Choo, Salvatore Ferragamo, Nicholas Kirkwood, Charlotte Olympia, Jerome C. Rousseau en Stuart Weitzman. Elk merk heeft zijn eigen interpretatie gemaakt van het beroemde glazen muiltje dat Cinderella per ongeluk verliest als de klok middernacht slaat.

“Het glazen muiltje van Cinderella is uitgegroeid tot een magisch symbool van betovering,” aldus een woordvoerder van The Walt Disney Company. “Elk paar schoenen in deze unieke wereldwijde collectie vangt Cinderella’s elegantie en gratie door de lens van beroemde ontwerpers, waardoor iedereen zich met deze schoenencollectie een prinses kan wanen.”

In de schoenen van de wereldwijd bekende ontwerpers zijn kristallen van Swarovski verwerkt. Swarovski heeft het iconische glazen muiltje voor de film geproduceerd onder leiding van Academy Awardwinnende kostuumontwerper Sandy Powell.

De schoenen zullen verkrijgbaar zijn in enkele van de volgende winkels over de hele wereld, evenals in een aantal eigen winkels van de grote merken zelf. Voor meer informatie over de beschikbaarheid kan contact worden opgenomen met de winkels en/of designer merken:
 Verenigde Staten – Saks Fifth Avenue (New York en Beverly Hills)
 Londen – Harrods
 Parijs – Galeries Lafayette
 Milaan – Excelsior Milano
 Moskou –Tsum
 Tokio − Isetan Shinjuku
 Dubai – Level Shoe District, The Dubai Mall

Alle schoenen zullen worden onthuld tijdens de Cinderella tentoonstelling op het Filmfestival van Berlijn op vrijdag 13 februari.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Norman van den Wildenberg