Liza Sips en Victoria Koblenko schitteren in bioscoopfilm FASHION CHICKS

Foto (c) Catherine Conroy
Foto (c) Catherine Conroy

Modeliefhebbers Liza Sips en Victoria Koblenko gaan beiden in de bioscoopfilm FASHION CHICKS spelen. De film gaat over fashion, muziek, bloggen en de invloed van social media. In FASHION CHICKS wordt de hoofdrol vertolkt door Liza Sips, die gestalte geeft aan de onzekere Esmee (Liza Sips). Zij wordt onverwacht populair met haar online fashionblog. Victoria Koblenko speelt de rol van meedogenloze fashion directeur van Nederlands bekendste modebedrijf: Wolff Fashion. Producent Adel Adelson (HEKSEN BESTAAN NIET) heeft zich tijdens het realiseren van de film laten inspireren door dé social influencers van dit moment; bloggers en vloggers als Enzo Knol, Mascha (Beautygloss) en Teske. Bovendien hebben belangrijke fashion industry professionals laten weten de film te supporten en waar mogelijk advies te geven over het dagelijks leven in de Nederlandse fashion industrie.

FASHION CHICKS is het speelfilmdebuut van regisseur Jonathan Elbers. De film wordt 2 december door Just Film Distribution uitgebracht in de bioscoop.

Liza Sips: Ik vind het geweldig dat ik de film Fashion Chicks mag gaan draaien. Het verhaal is helemaal van deze tijd, gebaseerd op fashion, social media en bloggen. Drie aspecten waar ik dagelijks mee bezig ben en wat mij erg aanspreekt! Daarnaast speel ik een dubbelrol in de film, dus een spannende uitdaging!

Victoria Koblenko: De fashion goden zijn me goed gezind. Eindelijk een rol naar mijn modehart! Waar ik me naar hartenlust kan uitleven in de rol van Victoria Wolff.

Over de film:
Esmee (Liza Sips) is een introvert meisje van eenvoudige komaf. Haar grote droom is om fashiondesigner te worden en het liefst zou ze designerkleding dragen, maar dat kan ze zich bij lange na niet veroorloven. Als Esmee stage mag lopen bij hét modebedrijf Wolff Fashion wordt ze al snel gedegradeerd tot magazijnmedewerker. Ondanks dat ze gigantisch baalt, heeft ze hierdoor wel beschikking tot afgekeurde designkleding. Esmee begint zelf kleding te ontwerpen en creëert een online alter-ego ‘Lizzy’. Door een toevallig optreden op Fashionweek worden Lizzy en haar blog instafamous. De ultieme fashiondirector en tevens oprichter van Wolff Fashion, Victoria Wolff (Victoria Koblenko), wil zelfs dat Lizzy dé blogger wordt van het toonaangevende modebedrijf. Esmee is genoodzaakt om een dubbelleven te gaan leiden, maar Lizzy neemt ook steeds meer de overhand in haar privéleven in. Daarbij loopt ze natuurlijk ook een steeds groter risico dat ze wordt betrapt…..

Cast
Liza Sips rolde na het afronden van de Havo al snel het acteervak in. Ze deed modellenwerk en werd bekend onder het grote publiek door haar rol van Vicky Pouw in ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’. Ze presenteerde programma’s voor Nickelodeon en speelde rollen in onder andere de films APP, de hoofdrol in Penny’s Shadow en ze speelde met Jeroen Willems in de film Cop vs Killer. Liza speelde afgelopen jaar samen met Koert-Jan de Bruijn de hoofdrol in de film These Dirty Words, met deze film hebben ze de derde editie van het wereldwijde 48 Hour Film Project in Hollywood gewonnen. Daarnaast speelde ze gastrollen in diverse televisieseries, waaronder ‘Gooische Vrouwen’, ‘Het Huis Anubis’ en ‘Flikken Maastricht’. Liza schrijft columns en onlangs heeft ze haar eerste boek ‘Soapsop’ uitgebracht.
Victoria Koblenko is actrice in Nederland en Rusland. Ze brak door met haar rol in de serie ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’ in 2000. Daarna speelde ze rollen in series als ‘Vuurzee’, ‘Van God Los’, ‘Feuten’, Bloedverwanten’ en begin dit jaar speelde ze in de komedie Homies. Komend jaar is ze te zien in The Paradise Suite evenals enkele Russische producties. Victoria staat bekend om haar opvallende modestijl; in 2014 won ze de Grazia ‘Fashion Forward Award’.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Norman van den Wildenberg