Miss Avantgarde brengt de modeontwerpers en de Missen samen

Catwalk modeshowDe Miss Avantgarde 2015 verkiezing is een event waar mode, schoonheid en milieubewustzijn centraal staan. Op 31 mei vindt de officiële casting plaats in Amsterdam in de Grand Café Melkfabriek. Het doel is dat modeontwerpers (tussen 18 en 35 jaar) en missen kunnen groeien op professioneel en sociaal vlak en dit op een milieubewuste manier doen.

Casting zondag 31 mei De officiële casting van Miss Avantgarde Netherlands vindt plaats op zondag 31 mei 2015 in Amsterdam, van 10.00-16.00 bij Grand Café de oude melkfabriek . Oranje Vrijstaat kade 21 in Amsterdam. Meer informatie op: Miss Avantgarde.nl . Deelnemers kunnen zich via onze site aanmelden. Op 31 mei zullen we zowel de missen, als de modeontwerpers ontvangen en direct bepalen wie er uiteindelijk naar de finale gaan. Deze finale is medio november 2015 gepland. De modeontwerpers en missen die doorgaan naar de finale zullen gedurende de aanloopperiode gecoacht worden door ervaren professionals en zullen door middel van workshops, fotoshoots en trainingen klaargestoomd worden voor het event.

Miss Avantgarde Enthousiaste modeontwerpers en missen krijgen eindelijk een platform waarop ze kunnen laten zien wie ze zijn, waar ze voor staan en wat ze willen vertellen met hun kleding en in de presentatie. Miss Avantgarde biedt ze de gelegenheid om op nationaal en internationaal niveau zichzelf en hun werk te laten zien. Het event is onderscheidend van andere evenementen, omdat het het eerste event is waarbij een modeontwerper in samenwerking met een miss een hoofdrol speelt met zijn of haar creaties. Het Miss Avantgarde concept is bedacht en ontwikkeld door de professionele modeontwerper, David Cardenas. David is bekend in de modewereld door zijn bijzondere creaties bij Miss Universe en Miss International.

Avondjapon en recyclede creatie Deelnemers worden in de maanden naar de finale toe gecoacht en begeleid door een ervaren team uit de mode- en beautywereld , die hen de fijne kneepjes van het vak kunnen bijbrengen. Verder worden ze gekoppeld aan een deelneemster aan de miss verkiezing en zullen ze voor haar een avondjapon en een creatie van gerecyclede materialen maken. De missen, dames tussen de 18 en 25 jaar, zullen naast hun schoonheid en uitstraling ook empowerment ontwikkelen. Zij leren om na te denken over duurzaamheid en door trainingen en workshops niet alleen om zichzelf te presenteren maar ook om milieuvriendelijk of milieu bewust een project over de bühne te brengen. Samenwerken met Miss Avantgarde Netherlands toont betrokkenheid bij het onderwerp duurzaamheid. Iets waar ook de mode- en beautywereld zich niet meer aan kan onttrekken tegenwoordig.

Met deze verkiezing hebben we ons ten doel gesteld een platform te creëren waarmee duidelijk wordt dat milieubewustzijn en duurzaamheid ook heel goed thuishoren in de mode- en beauty wereld. We willen verschillende doelgroepen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met de hippe kanten van duurzaamheid.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Norman van den Wildenberg