Zin in Breien toont werk van ArtEZ-talent Veva van der Wolf tijdens Fashion Festival Arnhem

ArthezTijdens Fashion Festival Arnhem is in werkwinkel Zin in Breien op de Arnhemse Kortestraat een miniexpositie ingericht met werkstukken van modeontwerpster Veva van der Wolf. De volledig gebreide outfits tonen bij uitstek de creatieve mogelijkheden van breien, ook voor exclusief modeontwerp.

Veelzijdig breiwerk
‘Zin in Breien wil meer zijn dan alleen een winkel. Met deze expositie willen we onze klanten, deelnemers aan workshops en andere bezoekers vooral inspireren en laten zien hoe verrassend veelzijdig breien is,’ aldus Marjon Loor. De ontwerpen uit de collectie ‘Kleinheid’ van Veva van der Wolf laten een grote diversiteit aan bijzondere technieken zien. Louise Bijvoet: ‘Het gaat er niet om dat al onze klanten dit ook zouden kunnen maken, maar het laat wel zien hoe geweldig creatief je in breiwerk kunt zijn.’

Arnhems topontwerp
Veva van der Wolf studeerde in 2014 af aan ArtEZ Fashion Design en was een van de genomineerden voor de jaarlijkse Frans Molenaarprijs voor jong modetalent. Breien vormt als techniek de rode draad in het werk van Van der Wolf, waarbij inspiratie onder andere gehaald wordt uit badkleding uit de jaren ‘60 en organische patronen. Werk van Van der Wolf is de komende periode ook te zien in de tentoonstelling ‘Mode en de Zee’ in Zuiderzeemuseum Enkhuizen. De tentoonstelling bij Zin in Breien loopt tot en met 5 juli.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Norman van den Wildenberg