Vodafone biedt alle fashionlovers live toegang tot FashionWeek

Logo amsterdam fashion weekVandaag start het officiële programma van FashionWeek Amsterdam en voor het eerst zijn de shows live te volgen via Periscope. Waar normaal gesproken slechts een select gezelschap toegang heeft tot dit event, kan heel modeminnend Nederland nu live, front row en backstage, meegenieten van de shows. Vodafone zet vijf fashionbloggers in als live reporters van het Vodafone Fashion LAB-programma. Modefanaten in Nederland hebben via Periscope de touwtjes in handen en bepalen mede wat de fashionbloggers vastleggen via social media.

Jouw FashionWeek door de ogen van een fashionista Van 9 tot en met 13 juli kruipen volgers in de huid van de fashionbloggers via het Periscope-account @VodafoneNL. Met Periscope deel je via je smartphone video livestreams met je volgers, die door middel van hartjes en comments de koers van de stream kunnen sturen. Modebloggers Carolien Spoor en Liesbeth Rasker van Amayzine, Nina Verberne van Always With, Marlieke Koks van Cotton & Cream en Rowan Reiding van Red Reiding Hood nemen volgers vijf dagen lang mee op het Westergasterrein. Modeliefhebbers kunnen via #powertothefashionlovers op Instagram en Twitter verzoekjes indienen en de bloggers uitdagen sneak previews te delen van upcoming talenten in de modewereld.

Fashion LAB programma Het Fashion LAB programma is onderdeel van FashionWeek en biedt jonge designers de kans om de stap naar een professionele catwalk te maken. Op de openingsavond trapt blogster Carolien Spoor af met de Periscope livestream van de veelbelovende show van Judith van Vliet & Chris van den Elzen. Voor het eerst toont dit duo hun complete collectie ‘Dark Depths’. Het is de tweede collectie die zij samen lanceren na hun awardwinnende eerste collectie ‘Excidium’. Na de aftrap op donderdag is het de beurt aan de modeontwerpers Bregje Cox, Zyanya Keizer, FUTURA, MAYN, Jonathan Christopher, AM\WESTEN, Susana Bettencourt, ALEXANDRA FRIDA en Franzel Amsterdam.

Programma fashionbloggers op Periscope @VodafoneNL:
Donderdag 9 juli: Carolien Spoor van Amayzine
Vrijdag 10 juli: Nina Verberne van Always With
Zaterdag 11 juli: Liesbeth Rasker van Amayzine
Zondag 12 juli: Marlieke Koks van Cotton & Cream
Maandag 13 juli: Rowan Reiding van Red Reiding Hood

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Norman van den Wildenberg