Heb jij al weleens nagedacht over de dood?

Begrafenis kerkhofMeestal heb ik het hier over de leuke dingen in het leven: mooie reisbestemmingen, de laatste mode en fijne beautyproducten. Maar soms is het ook belangrijk om eens stil te staan bij meer ernstige zaken. De dood, het is de ultieme buzzkill, maar vroeg of laat overkomt het ons allemaal. Zeker als je wat jonger bent ben je er nog niet erg mee bezig, maar het is toch goed om er eens over na te denken.

Een uitvaart is duur, zorg dat je verzekerd bent
Als je in stijl leeft wil je ook in stijl afscheid nemen. Een standaard uitvaart is al schreeuwend duur, laat staan als je er echt iets speciaals van wil maken. Door een passende verzekering af te sluiten maak je je “droomuitvaart” mogelijk. Een uitvaartverzekering werkt eigenlijk heel simpel. Je bepaalt van te voren welk bedrag je nodig hebt. Vaak staan op de websites van uitvaartverzekeraars handige rekenhulpen hiervoor. Aan de hand van dit bedrag wordt berekend hoeveel premie je maandelijks moet betalen. Meestal ben je rond een tientje per maand kwijt.

Partyplanner van je eigen dood
Hoe moet je begrafenis of crematie eruit zien? Het is best gek, het is natuurlijk een naar onderwerp, maar als je erover nadenkt is het net alsof je een feestje plant. Je kan nadenken over welke muziek er gedraaid moet worden, welke hapjes er moeten worden opgediend en in welke setting je uitvaart moet plaatsvinden. En je hebt misschien zelfs wel een idee voor een thema. Je bent als het ware de partyplanner van je eigen dood!

Helemaal niet zo vervelend dus eigenlijk, om eens na te denken over je uitvaart en je uitvaartverzekering. En ook erg geruststellend om dat goed geregeld te hebben. Zo voorkom je je naasten met een financiële strop achterlaat. Want daar wil je toch niet om herinnerd worden?

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Norman van den Wildenberg