Hip: je gezicht vol sproetjes!

SproetjesOp de catwalk, in magazines… sproetjes zijn deze zomer helemaal in. Ze geven je naturelle look een meerwaarde en ogen lijken tegelijk heel schattig. En als je er geen hebt, dan teken kan je ze gewoon op je gezicht.

Veel modeontwerpers stuurden hun modellen, die hun zomercollectie presenteerden, met sproetjes op de catwalk. Ze willen er een ongedwongen en natuurlijke zomerlook mee creëren. En de designers ontketenden een trend in beautyland. Celebs, onder wie Demi Lovato, delen maar al te graag een selfie waarop hun sproetjes te zijn en het assortiment met ‘sproetjespotloden’ is uitgebreider geworden.

Lancôme en Chanel hebben ze al een tijdje in hun collectie, maar dit seizoen pakte ook Topshop uit met een 3D-potlood voor een kleine tien euro. Die zou natuurlijke sproetjes beter nabootsen. Make-upartieste Kate Best heeft al veel beroemde sterren geschminkt en ook zij merk een grote interesse in sproetjes. Ze legt in The Daily Mail uit hoe je te werk gaat om valse sproetjes er zo echt mogelijk te laten uitzien.

‘Gebruik een zacht wenkbrauwpotlood om ‘sproeten’ te tekenen. Kies voor een kleur in een paar tinten lichter dan je wenkbrauwen. Stip vervolgens puntjes aan beide kanten van je neus en ook op je neusbrug. Ge niet verder dan de appeltjes van je kaken. Let er ook op dat de punt van het potlood niet te scherp is, want ook sproeten zijn niet mooi afgelijnd’, zegt ze. Vervaag de getekende puntjes dan met de top van je vinger en werk af met poeder om de look te fixeren. Breng eventueel wat blush aan om de sun kissed-look wat te versterken. De lippen houd je beter neutraal. En vergeet zeker niet dat je met valse sproetjes rondloopt: even in je gezicht wrijven kan beautyblunders veroorzaken.’

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Marie- Louise Reichenbach