Topshop heeft te dunne paspoppen

TopshopDe Britse kledingketen Topshop is in een storm van kritiek beland. Laura Kate Berry kwam tijdens het winkelen in Bristol een graatmagere pop – maatje 34 – tegen in de keten. De vrouw plaatste er een foto van op Facebook en dat lokte veel verontwaardigde reacties uit van andere dames.

‘Beste Topshop, ik ontving gisteren mijn maandloon en besloot om mezelf te trakteren op een nieuwe jeansbroek. Ik geloofde echter mijn eigen ogen niet toen deze in jullie winkel werd voorgesteld op een paspop met maatje 34. Zoals je weet is het 2015. Vandaag zijn we ons bewust van de harde onwerkelijkheden die de mode-industrie probeert op te dringen. Er bestaan zelfs programma’s die aantonen dat lichamen in reclames onrealistisch zijn gemaakt door Photoshop en consorten’, schrijft ze op Facebook.

‘Daarnaast ben ik elke dag ben ik omringd door sterke vrouwen en mannen die worstelen met hun lichaam. Nu zou ik graag weten hoe jullie het gebruik van graatmagere poppen verantwoorden. We zijn er in alle soorten en maten en daar is niets mis mee. Ik geloof dat we ons allemaal goed moeten voelen in ons vel. Dit gezegd zijnde: deze mannequin is bijzonder mager gebouwd en kan klanten negatief beïnvloeden. Misschien is het tijd dat jullie de verantwoordelijk opnemen en meisjes een goed gevoel geven over zichzelf in plaats van belachelijke normen op te dringen.’

Topshop heeft de Facebook-brief van de jongedame inmiddels gelezen en belooft om in de toekomst magere poppen te mijden. ‘Bedankt om dit te melden. We willen onze excuses aanbieden en verklaren hierbij dat we paspoppen met deze maat niet meer zullen bestellen’, staat er te lezen op Facebook. Verder ontkent de kledingketen dat alle poppen maatje extra smal hebben, maar wel maatje 38.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Marie- Louise Reichenbach