Modellenbureau alleen voor transgenders

TransgenderZe hadden al een filiaal in Thailand, maar nu opent Apple Model Management ook een afdeling in Los Angeles. Bijzonder is dat het modellenbureau ook een afdeling heeft waar enkel met transgender modellen wordt gewerkt. In Thailand is dat al jaren de normaalste zaak van de wereld, maar nu de wereld onder andere Caitlyn Jenner heeft ontdekt, ligt de weg open voor nieuwe mogelijkheden.

Er beweegt iets op het vlak van de emancipatie van transgenders. Er duiken steeds meer rolmodellen op zoals model Andreja Peijc, actrice Laverne Cox uit ‘Orange is The New Black’ en natuurlijk Caitlyn Jenner. In landen zoals Thailand was ‘het derde geslacht’ al jaren iets wat gewoon deel uitmaakt van het straatbeeld, maar nu lijkt ook de westerse wereld klaar om die stap te zetten.

De modewereld staat al langer open voor transgenders, maar toch was er tot nu toe enkel in Thailand een bureau te vinden die enkel hen vertegenwoordigde. Nu ze er ook aan de andere kant van de grote plas klaar voor lijken te zijn, beslisten ze om een kantoor in LA te openen. ‘Het gaat bij ons niet om het kwalificeren of kwantificeren van gender. We willen de passie en de toewijding van transgenders stimuleren en hen helpen om de beste modellen te worden die ze kunnen zijn’, vertelt Cecilio Asuncion die het bureau in LA zal gaan leiden in The Advocate.

Voorlopig tekenden al zes modellen bij het agentschap, maar Apple Management is op zoek naar nog meer talenten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Marie- Louise Reichenbach