Gel die je minder doet snoepen

SnoepenEen nieuwe gel moet voorkomen dat je gaat snacken om een voldaan gevoel te krijgen. De gel zou volgens de onderzoekers van de universiteit van Birmingham reageren op maagzuur, waardoor hij uitzet en er minder in je maag kan.

Een soort van maagoperatie, maar dan tijdelijk, zo kan je de gel een beetje omschrijven. De gel is een waterachtige substantie die je moet opdrinken en in je maag met het maagzuur reageert waardoor het een stevige basis wordt en je maag vanzelf meer gevuld is. Daardoor ga je minder eten en heb je langer een voldaan gevoel. Bovendien wordt de gel maar stilletjes afgebroken, waardoor het effect lange tijd merkbaar blijft.

In de gel zijn zeewier, citroenzeste en zetmeel verwerkt. Normaal gezien zou de gel als verdikkingsmiddel in voedsel werken, maar wanneer ze in een zure omgeving zoals de maag terecht komt zet ze uit.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Marie- Louise Reichenbach