Nieuw fashionlabel People’s Avenue feestelijk gelanceerd

12046848 1503025416678060 4761638074243787739 nIn het Machinegebouw van de Westergasfabriek werd maandag het nieuwe modelabel People’s Avenue gepresenteerd doormiddel van een spetterende launch party. Dit frisse, nieuwe kledingmerk lanceert deze maand haar eerste collectie en dat was reden voor een feestje. Vele genodigden waren aanwezig voor een exclusieve preview van de collectie. Tijdens de lancering vertelde oprichter Roland Wiechert over de missie van People’s Avenue en ook hoofddesigner Manon Giljam kwam aan het woord. Mari van de Ven heeft als gastdesigner een collectie ontworpen voor het label en natuurlijk was ook hij aanwezig om zijn ervaringen met het publiek te delen. Dennis van der Geest maakte het feestje compleet door de aanwezigen vanachter zijn draaitafel te voorzien van de beste muziek.

Toen Roland Wiechert vier jaar geleden enkele textielfabrieken in India bezocht, schrok hij van de werkomstandigheden. Met de gedachte daar wat aan te doen, kreeg terug in Nederland INFACT gestalte. INFACT produceert duurzame kleding van biologisch katoen en levert promotie- en bedrijfskleding aan onder anderen Audi, Vogue en Staatsbosbeheer. Met de ervaring van de afgelopen vier jaar maakt INFACT nu de overstap naar een echt modemerk: People’s Avenue.

People’s Avenue presenteert duurzame basics én high-fashion items voor zowel mannen als vrouwen. Het label staat voor hoogwaardige kwaliteit, strakke designs en veel aandacht voor detail. De hoofddesigner van People’s Avenue, Manon Giljam, heeft zich voor de collectie laten inspireren door de goede eigenschappen van duurzame materialen, zoals biologisch katoen. Vanwege de beperkte keuze in materialen werd Manon geprikkeld om met nooit eerder gebruikte technieken te werken. Als resultaat brengt People’s Avenue bijvoorbeeld geprinte sweaters met bijzondere print- en borduurtechnieken.

Iedere collectie van People’s Avenue wordt aangevuld met een collectie van gastdesigners. Voor deze eerste collectie werd Mari van de Ven gevraagd. Mari heeft zijn creativiteit en jarenlange ervaring in het vak weten te bundelen in een fantastische look. Zijn collectie bestaat uit T-shirts, overhemden en broeken waarop bijzondere technieken zijn toegepast. Fashionbloggers Lizzy van der Ligt en Annic van Wonderen storten zich samen met designers van People’s Avenue op de komende collectie.

People’s Avenue opent later deze week twee winkels. Eén op de Grote Houtstraat in Haarlem en één op de Choorstraat in Utrecht.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Marie- Louise Reichenbach