Overgewicht te lijf door hartritme-management en beweging

Meter 512181 640Overgewicht neemt snel toe en behoort tot de drie grootste gezondheidsproblemen in de wereld. SpecialistenNet Consultancy en fit20 gaan samen de strijd aan tegen obesitas en overgewicht. Negen van de tien gevallen van overgewicht wordt veroorzaakt door emotie en stress. Met het positief beïnvloeden van het hartritme, worden stress en emotie beheerst en in gevolg daarvan kan het voedingspatroon worden gereguleerd. In een negen weken durend trainingsprogramma krijgen deelnemers, via een ademhaling-app, inzicht in de emoties van hun eetgedrag. Parallel worden in een wekelijks trainingsprogramma bij fit20 spieren dusdanig gecontroleerd gesterkt dat de vetverbranding toeneemt en de stofwisseling verbetert.

SLANK9™ is een Hartritme-management programma, dat is gebaseerd op de wetenschappelijk bewezen techniek van arts-diëtist David O’Hare. SNC maakt gebruik van een speciale app om (de variatie in) het hartritme te meten en zo het lymbisch systeem in de hersenen te beïnvloeden. Het lymbisch systeem stuurt emoties aan, zoals stress, trek en verzadiging. Tijdens het programma leert de kandidaat het verzadigingsmoment te herkennen en erop te reageren door te stoppen met eten zodra het lichaam verzadigd is.

Over gewicht
“De meeste diëten hebben geen blijvend resultaat en resulteren niet zelden in het jo-jo effect,” vertelt Emil Prager van SpecialistenNet Consultancy (SNC). “De oorzaak van overgewicht wordt in 90% van de gevallen veroorzaakt door stress en emoties. SNC maakt gebruik van het wetenschappelijk bewezen en meetbare Hartritme-management programma en heeft dat aangevuld met een app en het gebruik van foto’s. In het programma krijgt de kandidaat inzicht in de oorzaak van het verstoorde eetgedrag en wordt gewerkt aan een duurzame gedragsverandering, zowel mentaal als fysiek. Tegelijkertijd werken we met fit20 samen aan de lichamelijke kant.”

Slow Motion
In combinatie met het effectieve trainingsprogramma van fit20 heeft het Hartritme-management programma een blijvend resultaat. “In 20 minuten per week werken de Personal Trainers van fit20 aan het fysiek versterken van het lichaam,” zegt Rob Reuters van fit20. “Wekelijks worden zes oefeningen in slow motion uitgevoerd in een omgevingstemperatuur van 17° C. Alle grote spiergroepen in het lichaam worden wekelijks intensief getraind. Met deze wekelijkse prikkel nemen onder meer de spiermassa en vetverbranding toe en ook de algehele conditie van het lichaam. Dit, in combinatie met het Hartritme-management programma, maakt dat de kandidaten zich fysiek en mentaal sterk voelen en blijvend afvallen zonder dat ze een dieet hoeven volgen.”

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Marie- Louise Reichenbach