‘Nederland in 100 kledingstukken’ van Milou van Rossum & Daan Brand verschijnt 6 oktober

Nl kledingstukken omslag rug(11 2)In de laatste vijftig jaar heeft de mode in Nederland zich eigenzinnig ontwikkeld. Daarom werd het hoog tijd voor een overzicht. Voor Nederland in 100 kledingstukken selecteerde Milou van Rossum, een van de topjournalisten op modegebied in Nederland, de 100 meest in het oog springende kledingstukken die Nederland als modeland kenmerken. Samen met een van de opmerkelijkste beeldmakers op modegebied, Daan Brand, duidt Milou van Rossum het hele scala, van laag tot hoog, van de witte HEMA-onderbroek tot en met de couture van Jan Taminiau. Dit boek neemt je bij de hand, praat je bij en is een lust voor het oog.

Milou van Rossum (Nijmegen, 1965) werd geboren in hetzelfde jaar als Avenue, het eerste Nederlandse tijdschrift dat mode met internationale allure bracht. Al op de basisschool verslond ze het blad en als tiener maakte ze haar eigen kleren. Tussen 1999 en 2011 was ze moderedacteur voor de Volkskrant, sinds 2011 werkt ze voor NRC Handelsblad.

Daan Brand (Den Helder, 1973) is fotograaf, illustrator en regisseur, en houdt van mode. ‘Mijn smaak is uitgesproken, af en toe eclectisch en met een flinke dosis Gilles de la Tourette.’

Nederland in 100 kledingstukken verschijnt 6 oktober/\.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Marie- Louise Reichenbach