Winnaars innovatieve ideeën snijbloemen bekend

B967dc87 82c1 4328 a731 55cfafae9391Via OnlineChallenges zocht het programma Waard&vol Groen van SIGN in de afgelopen maanden naar een innovatief, slim en ruimtebesparend concept voor snijbloemen in huis. In het programma werken Stichting Innovatie Glastuinbouw en het ministerie van Economische Zaken samen. Achterliggend doel is het motiveren van consumenten om snijbloemen in huis te halen.

Winnaar
Op 13 juli jl. werd de uitslag bekend gemaakt. De eerste prijs ging naar ‘L’art de Fleurette’ van Celine Blomberg. Bij het concept van Blomberg worden bloemen voor een lijst geplaatst. Dit is slim te combineren met persoonlijke posters, (foto)herinneringen of schilderijen. Het is in iedere ruimte in huis te plaatsen en is ook te koppelen aan een bloem-moment, bijvoorbeeld aan een herinnering. Ook is het te gebruiken zonder bloemen en nodigt het uit bloemen erin te zetten.

2e en 3e plaats
De tweede prijs ging naar ‘Blomma Lätt’ van Kiki Calis en Marieke Schut: een bloemenvaas met led-verlichting die op diverse manieren een plek in huis kan krijgen. De derde prijst ging naar de ‘Blomma spiegel’ van Edwin de Brabander: een spiegel waarvoor één of twee vazen te plaatsen zijn. De spiegel met bloemen geeft een ruimtelijk effect.

De inzendingen moesten voldoen aan vijf criteria: vernieuwend & origineel, look & feel, gebruiksvriendelijk, haalbaar en professioneel onderbouwd. In totaal werden 170 zeer diverse concepten ingediend. De winnende drie ideeën worden na de zomer verder ontwikkeld in een cocreatie dag.

Deze ontwerpwedstrijd werd gestart omdat uit onderzoek blijkt dat veel (jonge) mensen vaker bloemen willen kopen om hun huis op te vrolijken, maar dat ze veel belemmeringen zien. Vaak speelt ruimtegebrek een rol. Daarnaast zijn strakke inrichtingen steeds meer de trend en er worden meer kleine woonruimtes en appartementen gebouwd. Lees hier meer over de ontwerpwedstrijd.

SIGN (Stichting Innovatie Glastuinbouw) is een initiatief van LTO Glaskracht Neder¬land en heeft voor de uitvoering van haar innovatieprogramma Waard&vol Groen een alliantie met Innovatie Agro & Natuur van het ministerie van Economische Zaken.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Marie- Louise Reichenbach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*