Besparen op het kopen van parfum

Clive perfumeBen jij op zoek naar een Hugo Boss parfum, Gucci parfum of ander A-merk parfum? Maar wil je niet de hoofdprijs betalen? In dit artikel lees je waarom parfum zo duur is en hoe je kunt besparen op de A-merken parfum.

Waarom is Parfum zo duur?

Het produceren van een parfum kan tot wel een jaar duren. Het samenstellen van de ingrediënten (soms wel 30 verschillende!) vergt tijd. De ingrediënten moeten namelijk in de juiste hoeveelheden samengevoegd worden. Als een ingrediënt in een te grote hoeveelheid is toegevoegd kan de geur van de parfum volledig omslaan. Dit is een tijdrovend proces waardoor het maken van parfum flink aan de prijs is.

Wat zijn de duurste parfums?

Dacht jij dat jouw parfum van 80 euro zo duur was? Dan heb je het goed mis. Er zijn namelijk merken/bedrijven die parfums produceren van meer dan 2000 euro per potje. Het lijkt veel geld maar jij wilt toch ook lekker ruiken?

Hieronder enkele merken dure parfums:

1. Jean Patou – Joy (800 dollar per flesje)
Deze parfum wordt voornamelijk gedragen door bekendheden (hoe kan het ook anders met zo’n prijs). Voor het produceren van deze parfum zijn 800 rozen en 10.600 jasmijnbloemen nodig. En niet zomaar rozen en
jasmijnbloemen – nee het zijn de meest zeldzaamste bloemen.`

2. Hermes 24 Fauborg (1500 dollar per flesje)
Deze parfum is bestemd voor vrouwen (met geld). Deze parfum kost 1500 dollar per flesje. Maar dan heb je ook wat? Deze parfum werd namelijk gedragen door prinses Diana.

3. Clive Christian (215.000 dollar per flesje)
Het is niet verstandig om deze parfum te laten vallen. Dan ben je binnen een tel meer dan 2 ton dollars lichter. Het zal je ook niet snel gebeuren want deze parfum zit vast aan een 18 karaats ketting (versierd met diamanten). De maker van deze parfum, Clive Christian, staat met deze parfum in de Guinnes Book of World Records. Wil jij de trotse eigenaar zijn van deze parfum? Wees er dan snel bij want er worden jaarlijks maar 4 stuks van gemaakt.

Alle gekheid op een stokje, de meeste lezers van dit artikel (lees: alle lezers) mogen alleen maar dromen van deze parfums. De bekende A-merken parfum hebben een iets acceptabelere prijs dan de bovenstaande parfum voorbeelden. Toch blijft het veel geld en wil je niet altijd de hoofdprijs betalen. Kijk voordat je een parfum koopt dan altijd even op deze website. Er zijn namelijk altijd kortingscodes van ICI Paris XL of andere drogisterijen te vinden.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • NuJIJ
  • Print
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Bloglines
  • eKudos
  • MySpace
Geschreven door: Marie- Louise Reichenbach