Tentamen-Halen-Maxafashion

Met deze tips haal je het volgende tentamen zonder moeite

Slapeloze nachten, liters koffie en zwetende handjes. Hoofdpijn door de leerstof, de angst om je te verslagen en natuurlijk, adios sociaal leven… En oh ja, dan ook nog die enorme druk om een goed punt te halen, want je wil zo graag de benodigde studiepunten binnenslepen. Studievertraging zit immers niemand op te wachten… De tentamenweken zijn denk ik de meest gevreesde weken van de studietijd. Maar zoals het spreekwoord als zegt: een goed begin is het halve werk. Er is dus hoop. Met deze tentamenweek tips en tricks rock je de aankomende tentamenweek. Good luck!

1. Neem je rust

Wanneer je uitgerust bent is het veel makkelijker om dingen in je op te nemen en je te concentreren dan wanneer je maar een paar uurtjes geslapen hebt. Je hebt er dus niks aan om een nacht door te halen om te leren. Grote kans dat de stof dan niet goed blijft hangen. Dus kruip niet te laat je bed in zodat je de volgende ochtend fris en fruitig in de collegezaal zit.

2. Maak een planning en begin op tijd

Dit is waarschijnlijk de meest succesvolle manier om je tentamenweken goed door te komen, maar ook om de best haalbare punten te halen. We zijn namelijk altijd druk, maar wel met andere dingen dan studeren. Probeer eens een planning van twee weken te maken zodat je niet meer alles op het laatste moment hoeft te leren en tot over je oren in de stress zit.

3. Eet gezond en drink voldoende

Zorg dat je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt, deze zorgen ervoor dat je je fit en energiek voelt. Ook is het slim om veel water te drinken en voldoende vocht binnen te krijgen. Hierdoor is de kans op hoofdpijn een stuk kleiner. Een goed eet- en drinkpatroon zijn dé ingrediënten voor een goede concentratie, iets wat je erg zal helpen bij het leren. Wedden dat die tentamenweek helemaal goed gaat komen?

4. Leg je telefoon aan de kant

Wanneer je je telefoon of andere apparaten uit je kamer verbant, kunnen ze je ook niet meer afleiden. We weten allemaal hoe verleidelijk het is om je Facebook status up-to-date te houden of een Snapchat te versturen naar al je lotgenoten om te laten zien hoe zwaar je tentamenweek wel niet is. Maar doe dit vooral niet tijdens het leren en laat je telefoon veilig op een afstandje liggen. Voordat je het weet is er een half uur voorbij en ben je allang weer vergeten welke zin je als laatst gelezen hebt. Dat is doodzonde!