Maxafashion-Ziek-Zijn

Eet dit als je ziek bent zodat je in no-time weer beter bent

Eten als je ziek bent… We spreken denk ik voor veel mensen als we zeggen dat we daar niet zo vrolijk van worden. Wanneer we ziek zijn hebben we over het algemeen weinig trek en al helemaal geen zin in eten. Toch is het belangrijk dat je ten allen tijde wel voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Je herstelproces verloopt alleen maar trager wanneer je jezelf gaat uithongeren. Eet daarom de volgende producten of maaltijden als je ziek bent zodat je in no-time weer beter bent.

1. Honing

Wanneer je echt flink last hebt van je keel is het een aanrader om honing te nemen. Misschien heb je dit al wel eens gehoord van je moeder of oma, maar het is echt waar. Ondanks dat het niet helend werkt, kan het wel verzachtend zijn voor je keel. Dit kun je doen door het puur te eten, maar ook door het door je thee te mengen. Dus sla maar een paar potten honing in voor als je weer eens enorm verkouden bent.

2. Zalm

Het is sowieso goed voor je om zo nu en dan eens vis te eten, maar al helemaal wanneer je ziek bent. Zalm bevat een heleboel eiwitbronnen. Daarnaast bevat het ook een heleboel vitamine D. Dit is een vitamine die we doorgaans het meeste van de zon krijgen. Wanneer jij de hele dag binnen zit doe je er dus goed aan om jezelf te trakteren op een lekker stukje zalm. Zo haal je toch een beetje de zon in huis… soort van dan.

3. Kippensoep

Kippensoep is het wondermiddeltje onder alle voedingswaren. Zo’n beetje alle goede stoffen die je maar kan verzinnen zitten erin: eiwitten, vitaminen en mineralen. Het zorgt ervoor dat jij niet uitdroogt en werkt de slechte stoffen sneller je lichaam uit. Kippensoep is vooral goed ter bestrijding van griep. Het helpt neusslijmvlies te verminderen en het stopt een flinke hoest. Goed om te eten als je ziek bent dus!

4. Gember

Wanneer jij last hebt van je maag en misselijk bent is gember een goede aanrader. Het gaat misselijkheid tegen en brengt je maag weer tot rust. Je kunt niet alleen gember eten als je ziek bent, maar natuurlijk ook drinken. Zo werkt gemberthee ontstekingsremmend en helpt het je verkoudheid te verminderen. Op internet vind je allerlei recepten van combinaties zodat je een gerecht of theetje nog lekkerder kunt maken.