lange-nagels-tips

Wil jij lange nagels? Dat doe je zo

Wil jij graag lange nagels? Iedereen die geprobeerd heeft hun nagels te laten groeien, weet dat dit niet makkelijk is. Sommigen hebben er moeite mee om van hun nagels af te blijven en er niet op te bijten. Maar zelfs wanneer je dit niet doet, is het lastig om de voorkomen dat je nagels afbreken. Gelukkig bestaan er bepaalde trucjes waarmee jij sterke, lange nagels kunt krijgen zonder nepnagels te nemen. Dit is wat je het beste kunt doen.

Eet gezond

We weten het allemaal: een gezond lichaam begint bij goede voeding. Dat geldt ook voor je nagels. Nagels bestaan uit keratine, een proteïne, dus het is belangrijk dat je voldoende proteïnerijk voedsel binnenkrijgt. Denk bijvoorbeeld aan kip, kalkoen, eieren, noten, vette vis, kwark, yoghurt en spinazie. Ook vitamines zorgen ervoor dat je sneller lange nagels krijgt. Vitamine A komt veel voor in melkproducten en boter, vitamine B in groente en fruit en C in groente en fruit zoals sinaasappels en kiwi.

Bye bye nagelknipper

Geheim nummer een voor gezonde lange nagels is vijlen. Gooi die nagelknipper maar gauw in de prullenbak en koop daar een goede vijl voor in de plaats. Onze nagels bestaan uit drie lagen. Met een nagelknipper zet je te veel druk op deze lagen, waardoor ze los van elkaar komen en je nagels eerder splijten en breken. De nagelknipper is de schuldige dus!

Vijlen doe je zo

Als je je nagels vijlt, is het belangrijk om telkens een kant op de vijlen en niet op en neer te bewegen met de vijl. Zo voorkom je dat je nagels splijten. Aangeraden wordt om vanuit de rand van de nagel naar binnen toe te vijlen. Niet alleen krijg je zo het mooiste resultaat, ook bespaar je zo je nagels.

Hydrateren kun je leren

Zodra je vingernagels uit de nagelriem komen, zijn het eigenlijk dode cellen. Dit betekent dat ze zichzelf niet meer kunnen repareren. Verzorg je nagels daarom altijd goed en niet pas als het al te laat is. Draag in de winter daarom altijd handschoenen om ruwe, droge en gesprongen handen te voorkomen. Zorg er daarnaast voor dat je naast de handzeep ook een tube handcrème neerzet. Zo maak je er een gewoonte van te smeren na het wassen van je handen. Vergeet dan ook niet je nagelriemen geregeld in te smeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *