Tips! om het dragen van een mondkapje een stuk comfortabeler te maken.

Het wordt steeds meer een gewoonte. Op scholen, openbaar vervoer, drukke winkelstraten etc. moet je voortaan een mondkapje op. Mondkapjes voor onze veiligheid, maar laten we eerlijk zijn die dingen zijn erg vervelend. Herken je dat snijdende brandende gevoel achter je oren tijdens of na het dragen van een mondkapje of het benauwde gevoel bij het dragen van het kapje? Hiervoor hebben we een aantal tips op een rijtje gezet om dit probleem op te lossen zodat we een stukje sneller kunnen wennen aan het nieuwe normaal šŸ™‚ 

schuifspeldjes

Voor degene onder ons met lange haren, maak gebruik schuifspeldjes. Schuif de touwtjes van het mondkapje aan het schuifspeldje en doe dit aan beide kanten. Zo houden de schuifspeldjes de touwtjes vast en krijgen je oren even rust van het snijdende gevoel.

TikTok knotjes trend

Deze tip is ook voor de mensen met lange haren. Maak twee knotjes aan beide kanten van je haar. Vervolgens kan je de touwtjes in plaats van achter je oren, achter de knotjes doen. Deze tip zorgt ervoor dat je geen last hebt van gevoelige oren en daarnaast ook nog een coole haarlook hebt.

paperclip

Onze 3e tip is toe te passen voor iedereen. Tenzij je natuurlijk geen last hebt van het mondkapje, maar voor de mensen onder ons die zich er wel aan ergeren hebben we een gouden tip. Een Paperclip! Zo makkelijk kan het zijn, je maakt de elastische touwtjes van het kapje vast aan de paperclip en dit doe je aan beide kanten. Zo kun je weer met een fijn gevoel de deur uit, zonder last van pijnlijke oren.

Kauwgom/ pepermunt

Bij het dragen van een mondkapje kunnen sommige mensen het onprettige gevoel ervaren van benauwdheid. Zelfs na een tijdje kan er ook soms een nare geur hangen in het mondkapje, dit komt omdat er geen frisse lucht bijkomt. De oplossing hiervoor is: neem een kauwgom of pepermunt, zo krijg je het idee dat je frisse lucht inademt en hierdoor gaat ook de nare geur weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *