Gelukkig-Door-Het-Leven-Maxafashion

Wil jij gelukkiger door het leven? Zo doe je het

Een van de belangrijkste dingen in het leven is dat jij gelukkig bent. Helaas is dit niet altijd vanzelfsprekend en kan het zijn dat jij je soms down en ongelukkig voelt. Is dit het geval en weet jij even niet meer hoe je je beter kan gaan voelen? Lees dan snel de volgende tips om, gelukkiger te worden.

Maak van jezelf een prioriteit

Net iets te vaak zetten we onszelf aan de kant om andere mensen te pleasen. Don’t do that girl! Er is absoluut niks mis met zorgzaam zijn en andere mensen helpen, maar zorg er altijd voor dat jij ook happy bent en je eigen gevoelens niet aan de kant schuift. Dat is natuurlijk het allerbelangrijkste.

Denk positief

Het is heel makkelijk om in een negatief denkpatroon te blijven hangen, ook al heb je dit niet altijd door. Probeer op te merken wanneer je weer negatief denkt en buig dit om naar iets positiefs. In het begin voelt dit misschien niet oprecht, maar je zult merken dat de positieve gedachten steeds vaker vanzelf opduiken waardoor je jezelf beter gaat voelen.

Maak een memory jar

Schrijf al jouw leuke herinneringen op briefjes en stop deze in een grote pot. Zodra jij niet lekker in je vel zit, kun je deze mooie herinneringen bekijken en zal je je hopelijk snel weer beter voelen.

Vergelijk jezelf niet met anderen

Het is niet slim om jezelf met andere te vergelijken. Er is altijd iemand waarvan het lijkt dat hij of zij het veel beter voor elkaar heeft, maar dit hoeft echt niet altijd zo te zijn. Je weet nooit alles van iemand en meestal lijkt het alleen maar alsof alles perfect is in hun leven. Het gras is niet altijd groener bij iemand anders. Ook al laat de social media cultuur van nu dat soms anders lijken.

Stop perfectionisme

Niemand is perfect, jij dus ook niet. Hoe graag je dit ook zou willen. Toch maak je het jezelf veel te moeilijk als je altijd overal het beste in wil zijn. Je legt de lat dan veel te hoog en dit is nergen voor nodig. We maken allemaal fouten en van fouten leer je. Wees dus niet teleurgesteld in jezelf als je een fout maakt. Bedenk je dan dat iedereen fouten maakt en dat dit dus helemaal niet erg is.