Haar-Langer-Laten-Groeien-Maxafashion

Wil jij je haar laten groeien? Doe dit dan niet!

Je haar laten groeien kan heel lastig zijn. Ben je al even aan het sparen voor lange lokken, maar lijkt het alsof je haren maar niet verder willen groeien dan een bepaalde lengte? Dan saboteer je zonder het door te hebben misschien zelf de boel wel. Want ja, lang haar tot aan je kont kan echt. Maar dan moet je de volgende dingen in ieder geval niet doen.

1. Je haar verven

Natuurlijk is die uitgroei niet de allermooiste look om mee rond te lopen, maar telkens als je je haar verft beschadig je de punten, die vervolgens gaan afbreken, waardoor je haar steeds opnieuw weer korter wordt. Je haar laten groeien lukt dus veel minder snel als je het regelmatig verft.

2. Je haar stijlen

Een stijl of krultang kan onherroepelijke schade toebrengen aan je haren. Kan je echt niet zonder styling tools als een krultang of föhn? Gebruik dan in ieder geval een hittebeschermende spray of verzorging. Je hebt tegenwoordig ook styling tools die weinig of geen warmte gebruiken waardoor je haar ook zo min mogelijk beschadigd wordt.

3. Je haar te vaak wassen

Uiteraard lopen we allemaal graag met schoon haar rond, maar veel wassen is niet goed voor je haar en je hoofdhuid. Merk je dat je haar echt heel snel vettig wordt? Probeer het dan eens zo: dag één shampoo, dag twee alleen water en op dag drie alleen water en conditioner. Goed om te weten is dat het doel van shampoo is om vuil weg te wassen en ervoor te zorgen dat producten niet in je haar blijven hangen, maar het kan ook essentiële en natuurlijke oliën verwijderen die je haar juist gezond houden. Wees liever voor je haar als je het wast, doe de shampoo alleen in de haarwortels en laat het tijdens het uitspoelen over de rest van je lokken stromen, zodat het daar vuil verwijdert.

4. Verkeerd borstelen

Begin niet bovenaan je haren om vervolgens keihard die borstel tot beneden te trekken. Zo breek je alleen maar ontzettend veel haar af. Het is veel beter om onderaan te beginnen en langzaam naar boven te werken. Borstel je haar ook niet vaker dan één of twee keer per dag en let op met het kammen van nat haar. Dan is je haar immers het breekbaarst.

5. Slapen op een katoenen kussensloop

Je haar laten groeien en een katoenen kussensloop gaan niet slapen. Het is beter om voor satijn te gaan. Waarom? Het is zachter en het zorgt niet voor frictie met je haar. Dus je wordt wakker met minder knopen in je lokken. Hierdoor hoef je je haar minder vaak te kammen of uit elkaar te trekken. Dus dat betekend dat je haar minder snel breekt en gezonder is. Wie wil dat nou niet?