Dingen die elke twintiger mee maakt

Ondertussen ben je eigenlijk al best volwassen, maar zo voelt dat vaak nog niet! Ook gebeuren er nogal rare dingen om je heen, want andere leeftijdsgenoten gaan hele andere kanten op dan jij. Je twenties zijn eigenlijk best een rare tijd en misschien niet zo rooskleurig als je hoopte. We vertellen je hier de dingen waar je achter komt als je twintig bent…

  1. Leeftijdsgenoten krijgen al kinderen. Voor sommigen is dit erg vroeg, voor anderen juist niet! Terwijl jij je volop druk maakt om je scriptie, staat er een leeftijdsgenoot op het punt om te bevallen!
  2. Geldzaken zijn nog steeds lastig. Dat je volwassen bent betekent niet meteen dat je jezelf financieel ook zo gedraagt! Het ene moment lijkt het allemaal prima te gaan en houd je zelfs geld over en het andere moment leef je een week lang op noodles.
  3. Drinken wordt steeds lastiger en uitgaan ook. Nee, je kunt echt niet meer zoveel op als dat je vijf jaar geleden kon. En echt op stap gaan is ook een stuk minder leuk geworden. Op zaterdag blijf je liever op de bank zitten dan dat je gaat stappen.
  4. Leeftijdsgenoten gaan trouwen of zijn verloofd. Je zult op heel wat bruiloften komen in je twenties. Heerlijk al die liefde, maar waar is jouw prins op het witte paard? Dit is helaas een reality check die je niet nodig had.
  5. Een serieuze baan vinden is onmogelijk. Je bent goed op zoek, maar bij elke functie eisen ze minimaal twee jaar werkervaring. Hoe moet je werkervaring opdoen als je niet wordt aangenomen omdat je geen ervaring hebt? 
  6. Je vriendenkring is een heel stuk kleiner. En je bent hier alleen maar blij mee. Geen constante ruzies, maar gewoon lieve vrienden waar je alles mee kunt doen en delen. Ook groei je helaas nogal wat uit elkaar, maar het is voor jou beter zo.
  7. Je hebt een druk leven. Eerst draaide alles om je studie en je studentenleven. Tegenwoordig ben je bezig met je werk, moet je een huishouden onderhouden en moet je ook nog eens je sociale leven intact houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *