Make-Up-Fouten-Die-Iedereen-Maakt

4 make-up fouten die iedereen wel eens heeft gemaakt

We hebben allemaal wel eens teruggekeken naar foto’s van vroeger en gedacht wat we onszelf toen aandeden. Jezelf opmaken leer je met vallen en opstaan. Fouten maken we allemaal en daar leren we alleen maar van. Je maakt de meeste fouten ook zonder dat je het door hebt en dat is ook met make up het geval. Daarom hebben wij meest voorkomende make up fouten voor je op een rijtje gezet.

Laat je crème intrekken

Als jouw dagcrème niet goed is ingetrokken wordt het vaak vlekkerig als je daar meteen foundation overheen smeert. De crème ligt als het ware als een dikke laag onder de foundation. Daardoor wordt het shiny en vlekkerig. Hetzelfde geldt voor concealer over nog natte foundation. Voor het mooiste effect laat jij jouw vloeibare producten dus even opdrogen.

De verkeerde kleur foundation

Foundation is een product waar veel vrouwen absoluut niet zonder kunnen. Toch is het erg belangrijk dat je dat juiste kleur foundation gebruikt. Van een foundation mismatch wordt namelijk niemand mooier. Match de foundation door het in een streep aan te brengen vanaf de kaak naar de nek. Zo zie je of het er natuurlijk uitziet in combinatie met je eigen lichaamskleur. Je gezicht is namelijk vaak witter dan de rest van je lichaam. Let hier daarom goed op.

Donkere wenkbrauwen

Wenkbrauwen zijn prachtig, maar er kan ook een hoop aan misgaan. Je hebt vast weleens een meme voorbij zien komen waarin de wenkbrauwen van een meisje belachelijk gemaakt worden. Dat is wel het laatste wat je wil. Wanneer je de natuurlijke vorm van de wenkbrauwen aanhoudt zit je altijd goed. Gebruik een wenkbrauwproduct om de gaten in te vullen, niet om een geheel nieuwe wenkbrauw te creëren. Qua kleur is er een handige regel. Namelijk, bij donker haar moeten de wenkbrauwen een tot twee tinten lichter zijn dan het haar. Bij blond haar moeten de wenkbrauwen een tot twee tinten donkerder zijn dan het haar.

Je wast jouw kwasten niet vaak genoeg

Hoe vaker de kwasten gebruikt worden, hoe viezer deze met de dag worden. Het is daarom belangrijk dat jouw kwasten elke twee weken gewassen worden. Het vuil dat in de kwasten zit smeer jij anders gewoon op jouw gezicht. Dit vuil zorgt voor een onzuivere huid. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten!